Welkom op Designathon School website! Hier maak je uitgebreid kennis met de Designathon methode en de didactiek van ontwerpend leren. Onze unieke leermethode laat leerkrachten en basisscholkinderen speels en uitdagend kennis maken met techniek in het onderwijs. Aan de hand van kant-en-klare lespakketten - designathons - verzinnen, bouwen en presenteren kinderen oplossingen rondom duurzaamheidsvraagstukken, zoals mobiliteit, voedsel, afval en circulaire economie.

 

Designathon Works krijgt beurs om kinderen kennis te laten maken met het bedenken van nieuwe oplossingen voor wereldwijde problemen

Expo Live Vice-President, Yousuf Caires: "Nederland is één van de meest innovatieve landen ter wereld en ik ben heel enthousiast dat de volgende generatie wordt aangemoedigd door het door Designathon Works geïnspireerde idee om 'design thinking' toe te passen in een educatieve setting het helpen van jonge kinderen bij het onderzoeken van de grote problemen waar de samenleving mee te maken heeft en hun ideeën te laten bijdragen aan de aanpak van die problemen.... Lees verder...


Kinderen verzinnen en maken oplossing rondom duurzaamheidsvraagstuk

De recent verschenen vijfde editie van het digitale magazine 'Mediawijs in het onderwijs' is geheel gewijd aan maakonderwijs in Nederland. In de uitgave is ondermeer de recente video 'ABC van het Maken' opgenomen en de campagne #watmaakjij. Het bevat ook een serie interviews, met onder andere Emer Beamer- oprichter van de Designathon methode. De mooi verzorgde interactieve publicatie is gratis online te bekijken en lezen.


Emer Beamer spreekt op 12 april tijdens Cultuureducatie in Amsterdam, het congres voor onderwijs en cultuur van Mocca

Designathon Works op het congres voor onderwijs en cultuur

Emer Beamer (oprichter Designathon Works) spreekt op 12 april tijdens Cultuureducatie in Amsterdam, het congres voor onderwijs en cultuur van Mocca expertisecentrum cultuuronderwijs, in de Meervaart.

Tijdens deze lezing gaat Emer meer gaan vertellen over ontwerpend leren, de Designathon methode en hoe je die kunt inzetten om kinderen in hun kracht te zetten.

Info en aanmelden: www.cultuureducatieinamsterdam.nl
Deelname is gratis.


Video van de dag: Designathon School Challenge- Afval Scheiden op School

Designathon School Challenge Amsterdam: Afvalscheiden op School

Op 1 maart 2017 hebben 5 Amsterdamse basisscholen en 2 Amsterdamse brugklassers met een team van 4 t/m 6 leerlingen meegedaan aan de designathon over afvalscheiding. Zij zijn aan de slag gegaan om een plan te maken om meer afval te gaan scheiden op hun school. Aan het einde van de dag gaven de kinderen een presentatie over hun ontwerp en werd een winnaar gekozen:  Jenaplan Basisschool de Biënkorf in Amsterdam Noord. De school krijgt een prijs van €1000 plus de nodige professionele steun om het winnende ontwerp echt uit te voeren op school. Gefeliciteerd!

Klik hier om te kijken naar de foto's van de dag.


VIDEO met de uitleg over de Designathon methode in de klas

VIDEO over leren programeren met Designathon School

 Bekijk hier de foto's van blije ontwerpers :)   

Bekijk hier de foto's van blije ontwerpers :)

 

 Onze  ontwerpend leren  cyclus

Onze ontwerpend leren cyclus

  Autootje Maken  - Tutorial

Autootje Maken - Tutorial

 Bekijk hier onze designathon thema's

Bekijk hier onze designathon thema's