Ontdek de Designathon methode!

Waar kinderen een betere toekomst leren ontwerpen met nieuwe technologieën.

Welkom!

Hier maak je uitgebreid kennis met de Designathon methode en de didactiek van ontwerpend leren. Onze unieke leermethode laat leerkrachten en basisscholkinderen speels en uitdagend kennis maken met techniek in het onderwijs. Aan de hand van gebruiksvriendelijke lespakketten - designathons - verzinnen, bouwen en presenteren kinderen oplossingen rondom duurzaamheidsvraagstukken, zoals mobiliteit, voedsel, afval en circulaire economie.

 
Hoe-Werkt-het.png
 

Hoe werkt het?

Al onze projecten volgen een speciale ontwerpend leren cyclus met techniek. We noemen de projecten designathons.

Een designathon is een workshop waarin kinderen (7 t/m 12 jaar) ontwerpend aan de slag gaan. Zij verzinnen, bouwen en presenteren hun zelf bedachte oplossingen voor een maatschappelijke vraagstukken rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs).

Wij bieden kant-en-klare designathons aan over de thema’s: afval, mobiliteit, eten, circulaire economie, water en meer.


Wat leren de kinderen?

Tijdens-het-proces-1.png

Designathon methode uitgelicht:

Artikel over de Designathon methode in de Praxisbulletin. Lees verder...

Korte video met de uitleg over de Designathon methode in de klas. Met dank aan juf Brenda Kramer en de kinderen van de groep 5/6.

Korte video waarin de kinderen een introductie tot programmeren krijgen, met behulp van `Makey Makey, Push button Robot en Scratch.


Nieuws en updates:

Designathonles op school in Kroatië

Wist je dat de Designathon methode ook buiten Nederland beschikbaar is? Dit is de video van de eerste designathonles in een Kroatisch klaslokaal. Andere landen met het schoolprogramma van de Designathon zijn Duitsland, Polen, Spanje, Servië, Verenigde Arabische Emiraten, Tanzania en Zuid-Afrika.

Designathon Works krijgt beurs om kinderen kennis te laten maken met het bedenken van nieuwe oplossingen voor wereldwijde problemen

Expo Live Vice-President, Yousuf Caires: "Nederland is één van de meest innovatieve landen ter wereld en ik ben heel enthousiast dat de volgende generatie wordt aangemoedigd door het door Designathon Works geïnspireerde idee om 'design thinking' toe te passen in een educatieve setting het helpen van jonge kinderen bij het onderzoeken van de grote problemen waar de samenleving mee te maken heeft en hun ideeën te laten bijdragen aan de aanpak van die problemen.... Lees verder...

Designathon Works op het congres voor onderwijs en cultuur

Emer Beamer (oprichter Designathon Works) spreekt op 12 april tijdens Cultuureducatie in Amsterdam, het congres voor onderwijs en cultuur van Mocca expertisecentrum cultuuronderwijs, in de Meervaart. Tijdens deze lezing gaat Emer meer gaan vertellen over ontwerpend leren, de Designathon methode en hoe je die kunt inzetten om kinderen in hun kracht te zetten.

Info en aanmelden: www.cultuureducatieinamsterdam.nl
Deelname is gratis.

"Unleashing the power of a million innovative minds"

THNK interview met Emer en Anne (THNK-alumni) over Designathon methode en het ontketenen van de kracht van een miljoen innovatieve geesten.

Kinderen verzinnen en maken oplossing rondom duurzaamheidsvraagstuk

De recent verschenen vijfde editie van het digitale magazine 'Mediawijs in het onderwijs' is geheel gewijd aan maakonderwijs in Nederland. In de uitgave is ondermeer de recente video 'ABC van het Maken' opgenomen en de campagne #watmaakjij. Het bevat ook een serie interviews, met onder andere Emer Beamer- oprichter van de Designathon methode. De mooi verzorgde interactieve publicatie is gratis online te bekijken en lezen.

Designathon School Challenge Amsterdam: Afvalscheiden op School

Op 1 maart 2017 hebben 5 Amsterdamse basisscholen en 2 Amsterdamse brugklassers met een team van 4 t/m 6 leerlingen meegedaan aan de designathon over afvalscheiding. Zij zijn aan de slag gegaan om een plan te maken om meer afval te gaan scheiden op hun school. Lees verder...

instagram Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more